Thuiswerkplek inspiratie: 7 originele ideeën voor jouw home office

De ideale thuiswerkplek is een ruimte waarin jij je goed voelt. Met het nodige comfort – en de bijbehorende aandacht voor ergonomie – veel daglicht én een toffe inrichting. Hoe die er precies moet uitzien, kies je helemaal zelf. Sober en functioneel, cosy met extra veel foto’s en een hoogstpersoonlijke touch of stijlvol Scandinavisch. Jouw thuiswerkplek, jouw stijl. Zeven keer inspiratie voor je thuiswerkplek!

1. Tijdloze designklassiekers

Een thuiswerkplek die nog vele jaren meekan en je interieur naar een hoger niveau tilt? Ga voor tijdloze basisstukken met een design dat zijn waarde al lang bewezen heeft. Stijlvol, robuust en als het even kan ook aanpasbaar aan jouw interieur, met een tafelblad of onderstel in de kleur en het materiaal dat jij wil. Tip: maak de stijl compleet met mooie designaccessoires: handig en perfect in hun eenvoud.

2. Licht en luchtig in Scandi-style

Met zijn speelse, multifunctionele meubelen en de nadruk op natuurlijke lichtinval is de Scandinavische stijl ideaal voor home offices. Tal van Scandinavische merken hebben intussen thuiswerkmeubelen zoals bureaus, bureaustoelen en kasten in hun aanbod, maar experimenteer ook gerust met elementen uit de gewone interieurcollectie. Deze opbergoplossing van Muuto past bijvoorbeeld perfect in je woonkamer, je home office, je slaapkamer, ….

3. Thuis is waar je home office is

Is de ruimte die je ter beschikking hebt eerder beperkt? Laat dat je niet tegenhouden om je eigen, gezellige thuiswerkplek in te richten. Kies voor meubelen die mooi opgaan in je interieur en die je - als het even kan – op verschillende manieren kan gebruiken. Een mooi voorbeeld is een compacte zit-sta-bureau, afgeschermd met panelen. Zoek een lichtrijke plek uit in je woonkamer, scherm af met een grote kamerplant en creëer je eigen, rustige werkplek.

4. Comfort voor alles

Ergonomie en comfort blijven de sleutelwoorden als het om de inrichting van je thuiswerkplek gaat. Met een sober, stevig en comfortabel bureau en een dito bureaustoel – die je allebei kan verstellen voor je comfort - kom je dus al een heel eind. Werk af met een mooie bureaulamp, een trendy bureau-organizer, enkele leuke fotokaders en wat groen en je hebt een gezellige thuiswerkplek tegen een zeer betaalbare prijs.

5. Minimalistisch en modulair

Geen fan van een zware bureaumeubelen en robuuste kasten? Met enkele schragen, een verplaatsbaar tafelblad en een handig modulair wandsysteem creëer je thuis een flexibele werkplek. Wil je na de werkuren plaats winnen, dan berg je ze makkelijk op. En zo’n minimalistisch home office ziet er nog trendy uit ook.

6. Stijlvol en gesofisticeerd

Is het een loungestoel of een bureaustoel, een werkdesk of een elegante eettafel? Sommige bureaumeubelen zijn zo verfijnd dat je nauwelijks het verschil ziet met gewone meubelen. Perfect als je houdt van strak en gesofisticeerd en je thuiswerkplek mooi wil laten aansluiten op de rest van je interieur.

7. Out-of-the-box

De klassieke opstelling bureau, stoel, bureaulamp ligt voor de hand, maar is natuurlijk geen must. Denk je graag out-of-the-box? Durf dan gerust te experimenteren met andere elementen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zitbal in plaats van een bureaustoel, een ergonomische mat voor je zit-stabureau, een functioneel wandbord waar je foto’s of accessoires op kwijt kan of een schommelstoel voor je brainstormsessies en je koffiepauzes. Precies wat je nodig hebt om fris en creatief te blijven.

Vorige post
Volgende post
afbeelding

Heb je nog een vraag over dit onderwerp? Contacteer onze adviseurs.