Ergo-Advice: Gentse Baan 66A, 9100 Sint-Niklaas - T. 0475/53.27.68 - info@ergo-advice.be

Zitten is het nieuwe roken

In de media zijn recent veel artikels verschenen met ronkende titels als ‘Zitten is dodelijk’ en ‘Zitten, het nieuwe roken’. Onderzoek heeft immers uitgewezen dat jaarlijks vijf miljoen mensen wereldwijd sterven aan de gevolgen van te weinig bewegen. Dit zijn er evenveel als van roken.

Meer bewegen

Werknemers moeten meer bewegen, willen ze het risico op hartziektes en diabetes verminderen. Mogelijkheden genoeg: met de fiets naar het werk, de auto verder parkeren, de trap nemen in plaats van de lift, wandelen tijdens de lunch, … Maar jammer genoeg volstaat dat niet om de nadelige gevolgen te counteren van langdurig, ononderbroken te zitten.

Een onderbreking na elk halfuur zitten
Niet zozeer de globale duurtijd van het zitten als wel het aantal onderbrekingen is bepalend voor een verhoogd risico op hart- en vaatziekten en diabetes type 2. Na elk halfuur zitten, zouden we moeten rechtstaan en bewegen. Het moderne kantoor speelt daar op in. Het evolueert langzaam maar zeker van uitsluitend zittend werk naar een meer dynamisch gebeuren.

Ergo-Advice doet u bewegen op kantoor

Ergo-Advice heeft enkele producten die het dynamische werken bevorderen. Ze maken bewegen op het werk makkelijk en heel toegankelijk:

 Dynamisch zitten doe je met

  • Swopper
  • 3DEE
  • ONGO seat
  • Muvman
  • Het Zit-Fit plus kussen: het ideale eindejaarsgeschenk!
  • Afwisselend zittend en staand werken doe je aan een flex desk
  • Staand vergaderen is zo boeiend aan een in hoogte verstelbare vergadertafel
  • Fietsend mails lezen of vergaderen wordt een makkie met de DeskBike en Oxidesk


Fietsend mails lezen of vergaderen: DeskBike en Oxidesk
De Oxidesk, naar een idee van onderzoeksinstituut TNO en ontwikkeld door Markant, is uw ultieme flexwerkplek waar werken en bewegen onbewust samen gaan. Simpel en flexibel. Het ontwerp is zo eigentijds dat het  tegelijk een eyecatcher en statement is voor ieder kantoor waar werknemers duurzaam werken. U kunt gewoon werken, bellen, e-mailen of een krantje lezen, terwijl u onbewust werkt aan een vitaal lichaam en fitte geest.

Werk je fit met de bureaufiets
Je wilt meer bewegen, maar je zit de hele dag achter je computer? De oplossing: fiets meer. Niet alleen naar je werk, maar vooral tijdens je werk. Dat kan met de bureaufiets van Worktrainer. Terwijl je werkt, fiets je jezelf helemaal fit. En slimmer, want door al dat bewegen, blijft je brein actief en kom je tot geweldige ideeën.

Creëer een gezonde werkplek met een zit-sta-bureau
Of je nu thuiswerkt of op kantoor, je presteert beter met een flexibele werkplek die in hoogte verstelbaar is. Staan, fietsen, lopen of actief zitten: het is allemaal mogelijk met een zit-sta bureau! Onze bureaus zijn in breedte (Klopt dit, Maggy? Moet dit niet hoogte zijn?) verstelbaar en je kan zelf de afmetingen bepalen. De werkbladen zijn er in 7 verschillende kleuren. En wil je geld besparen? Recycle dan je huidige werkblad.

Bewegend zitten met Swopper
Binnen bedrijven zie je hem steeds vaker, de Swopper! En wel om een goede reden. Door deze beweegkruk krijg je een betere houding en kun je bewegend zitten! Swopper gaat  namelijk mee met de bewegingen van de zitter. Je rug blijft recht, je krijgt meer energie en je versterkt het spierstelsel. Zet die ouderwetse bureaustoel opzij en blijf lekker bewegen op de Swopper.

Je vindt al deze producten terug op onze webpagina over het nieuwe werken!

Nog meer weten over het nieuwe dynamisch werken? Check deze links!
http://www.worktrainer.nl/dynamisch-werken.html
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=C1RhaqORd4c