Ergo-Advice: Gentse Baan 66A, 9100 Sint-Niklaas - T. 0475/53.27.68 - info@ergo-advice.be

Swopping is like jogging sitting down

De swopper is de eerste stoel die zittende bewegingen in drie dimensies mogelijk maakt: Op en neer en allround horizontale bewegingen. Zitten op een Swopper maakt het mogelijk om gezond, gedoseerd en in de juiste werkhouding ‘bewegend’ te zitten. De drukpunten in de tussenwervelschijven veranderen hierdoor voortdurend.

De swopper heeft een aantal awards gewonnen en wetenschappelijke testen goed doorstaan.

Voordelen van de swopper

  • Swoppen oefent de spieren van het bovenlichaam
  • Swoppen voorkomt foutieve houdingen
  • Swoppen verhoogt door voortdurende beweging het metabolisme in de tussenwervelschijven.  Druk en ontspanning op de tussenwervelschijven  zorgen voor een aanzuigeffect. Het gevolg is dat de tussenwervel fit en elastisch blijft.

 

 

Beweging is de natuurlijke manier om de gewrichten in conditie te houden. Het voortdurend bewegen komt  de spieren van de rug en de spijsvertering ten goede. Spieren die in beweging zijn stapelen geen afvalstoffen op en geraken niet verkrampt.

Ook heup, knie en enkelgewricht bewegen mee. De continue beweging bevordert de circulatie. De ademhaling wordt hierdoor dieper en beter. Hierdoor is er meer zuurstofopname in het bloed en verbetert de concentratie en de productiviteit.

Kidswopping

Actief zitten is ook voor jonge kinderen zeer belangrijk. Er bestaat een swopper voor kinderen. Deze is geschikt voor personen met een gewicht van 25-50 kg.

Heel de dag op een swopper zitten kan en is oké. Wel is het mogelijk dat er in het begin een aanpassingsperiode nodig is. De spieren kunnen een beetje stijf aanvoelen. Dit komt omdat men spieren gebruikt die niet gewoon zijn te werken.
 

Hoe moet men correct zitten op de swopper?

  • Men zit gecentreerd op het midden van de zitting
  • Bewaar het evenwicht via de bilspieren en de beide benen.
  • De voeten zijn gesteund op de grond.
  • Het bekken is iets hoger dan de knie en. Dit wil zeggen en zit met een open hoek.

 

 


 

 

De Ergoswopper stimuleert een voortdurende wisseling van houding

U gaat automatisch vaker rechtop zitten.
 En omdat de Swopper uw bewegingen volgt, blijft uw rug recht - ook als u zich naar de tafel buigt.Goed voor de spieren


De 3D- beweging van de Swopper voorkomt eenzijdige drukbelasting van de tussenwervelschijven. Door het swoppen worden de tussenwervelschijven gevoed en ze blijven elastich en gezond.Oefeningen voor de spieren


Op de Swopper blijft uw hele lichaam in beweging. Dat verstevigt de buik,- rug- en beenspieren en daardoor worden allerlei rugklachten voorkomen.Bloedvatenziekten actief voorkomen


De Swopper zitting is convex gevormd. Zodoende ontstaan er geen drukplekken en stuwingen. Het zitten in beweging stimuleert het terugstromen van het bloed naar het hart.Banden en gewrichten fit houden


Door het actief-dynamisch zitten blijven ook de gewrichten altijd in beweging. Dat bevordert de aanmaak van gewrichtssmeer, versterkt banden en pezen en gewrichtsziekten worden voorkomen.De Swopper is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen met of zonder wielen of rugleuning.

PROMOTIE VAN DE MAAND

Swopper work (zwart, met wielen en beklede rug)  € 685 incl. BTW

Swopper classic met wielen: € 590 incl. BTW