Ergo-Advice: Gentse Baan 66A, 9100 Sint-Niklaas - T. 0475/53.27.68 - info@ergo-advice.be

04 05 2016

Alleen wie zich beweegt kan iets in beweging brengen!

Alleen wie zich beweegt kan iets in beweging brengen!

Internationale studies tonen aan dat de dagelijkse zitcultuur op kantoor tot zwaarwegende gezondheidsproblemen kan leiden. Maar ook verminderde productiviteit, verlaagde werkcapapciteit en verhoogde arbeidsuitval zijn gevaarlijke gevolgen van dagelijks zitten.

We zitten te veel!

Op weg naar het werk, op kantoor, bij het eten, in de zetel. Mensen die op kantoor werken zitten gemiddeld 11 uur per dag. 

Het menselijk lichaam is ontworpen voor een leven in beweging. Om gezond te blijven moeten we voortdurend in beweging blijven. Zonder deze vereiste krijgt u op korte termijn te maken met spanning en rugpijn. Hierbij gaan concentratieproblemen en vermoeidheid gepaard. Op lange termijn kan dit zelfs leiden tot obesitas, hart- en vaatziekten, chronische rugpijn enzovoort.

Rugklachten ontstaan meestal bij zitten. Door een uitvinding in driedimensionale beweging is natuurlijke beweging bij het zitten meer frequent aanwezig. De actieve zitmeubelen: Swopper, Muvman en 3Dee zorgen ervoor dat je 2 keer zo veel beweegt als op een normale stoel.

Deze stoelen zijn terug te vinden op de site van Ergo-Advice onder dynamisch zitten.

{titel}

Nieuwsbrief

Velden met een * zijn verplicht in te vullen