Ergo-Advice: Kerkstraat 63 - 9160 Lokeren - T. 09 247 07 01 - info@ergo-advice.be

01 08 2011

Atromove werkzaam bij heupatrose

Wetenschappelijk onderzoek aan de RijksUniversiteit Groningen (RUG) toont aan dat de Artromove een bijdrage levert aan het verhogen van de mobiliteit en het verlichten van pijn bij patiënten met heupartrose.

Wat is Artromove?

De Artromove is een nieuw ontwikkelde ergonomische kruk waarop artrosepatiënten gemakkelijk thuis of op het werk oefeningen kunnen doen zonder extra tijdinspanning en zonder hulp van de therapeut, op elk tijdstip van de dag.

Uit het onderzoek blijkt dat alle proefpersonen individueel vooruit zijn gegaan, zowel ten aanzien van de mobiliteit als het verminderen van de pijn. Op basis van de resultaten van dit onderzoek kan de Artromove worden beschouwd als aanvulling op de huidige behandelingsmethoden, aldus de onderzoekers.

Door middel van de Artromove kunnen patiënten onbelast endorotatie in het heupgewricht uitvoeren tijdens het zitten op de kruk. De patiënt legt zijn onderbeen in de daarvoor bevestigde steun wanneer hij op de kruk zit. Door de voet van het lichaam af te bewegen en hierdoor het onderbeen te verplaatsen ontstaat er endorotatie in het heupgewricht.

Bekijk al onze medische stoelen

{titel}

Nieuwsbrief

Velden met een * zijn verplicht in te vullen