Ergo-Advice: Bellestraat 10/A, 9100 Sint-Niklaas - T. 0475/53.27.68 - info@ergo-advice.be

10 02 2011

Balzitten goed voor de rug?

Hebt u last van uw rug? Dan is de zitbal een handige oplossing. Uw voordelen? Uw zithouding verbetert aanzienlijk. En door de actieve zit vermindert de stijfheid van uw rugspieren. De zitbal is ook ideaal achter de computer als vervanging van uw bureaustoel. Maar er zijn ook nadelen …

Elke dag balzitten


De zitbal is een succesvol alternatief voor het traditionele zitten. Door de bal moet u als het ware continue een klein beetje bewegen om uw evenwicht te bewaren. Deze kleine bewegingen zijn voldoende om uw rug soepel te houden. Let op: op een bal zit u hoger. Uw bureau of computertafel moet dus ook hoger zijn. Anders buigt u voorover in de rug en de nek. Wisselt u af met een klassieke stoel? Dan adviseren we u een verstelbare tafel.

Maar niet te lang


Zitballen hebben geen lendensteun. Ze zijn dus niet goed om er lange tijd op te zitten. Twee uur per dag is ideaal, ter afwisseling van uw gewone bureaustoel. Er bestaat wel een soort ring waarin u de bal fixeert en waarop u een lendensteun kunt bevestigen. Maar zo kunt u nog moeilijk van houding veranderen en verliest u de belangrijkste functie van de zitbal. Nog een nadeel? De zitbal neemt veel ruimte in beslag.

{titel}

Nieuwsbrief

Velden met een * zijn verplicht in te vullen