Ergo-Advice: Gentse Baan 66A, 9100 Sint-Niklaas - T. 0475/53.27.68 - info@ergo-advice.be

11 05 2016

Deskbike scoort een dikke 9

Kom van die stoel af!

Een nieuwe trend, de Deskbike verovert in sneltempo de hele wereld. En niet meer dan terecht, blijkt uit onderzoeken door professoren, neuropsychologen en bewegingstherapeuten.

We zitten dagelijks ongeveer een 16 uur. Dat is 8,5 uur voor het scherm of de boeken, en daarbij  komt nog de periode die we in de zetel of de auto doorbrengen. Onderzoek wijst aan dat weinig beweging negatieve invloeden heeft op de productiviteit van de hersenen. Maar dit werkt in 2 richtingen, wanneer men meer beweegt zouden de hersenen betere prestaties leveren. Dit is ook zo bij de Deskbike.

Al fietsend werken is nieuw voor iedereen en dus is het in het begin altijd een beetje wennen, maar wanneer het een gewoonte wordt, zorgt de beweging voor meer doorbloeding van het brein en zou men 30% sneller beginnen lezen en werken. Deze werkfiets helpt je om actief te blijven gedurende de hele dag. Het best wissel je fietsen af met staan en gewoon zitten. Zo verbruik je ongemerkt een paar honderd calorieën per dag, je blijft actiever en je geraakt fit op het werk!

 

Bron: radarplus.nl

{titel}

Nieuwsbrief

Velden met een * zijn verplicht in te vullen