Ergo-Advice: Gentse Baan 66A, 9100 Sint-Niklaas - T. 0475/53.27.68 - info@ergo-advice.be
09 09 2017
Een goede houding geeft je mentale veerkracht
Een goede houding geeft je mentale veerkracht
Onze houding beïnvloedt onze gedachten. Doe zelf even de test en wandel 10 minuten rond. Doe het 5 minuten in een zelfverzekerde pose en met een opgeheven hoofd. Daarna 5 minuten in een voorovergebogen houding met uw blik naar de grond gericht. Voelt u het verschil?
Houding versus gedachten
Dat er een link is tussen lichaamshouding en gedrag blijkt uit onderzoek van professor Erik Peper. Hij doceert aan de San Francisco State University. Hij ontdekte dat we meer geneigd zijn om positieve herinneringen voor de geest te halen als we rechtop zitten. De proefpersonen in het onderzoek bleken dan ook meer te geloven in hun eigen woorden. Veel meer dan zij die in een gekromde pose zaten.
Gebogen over onze smartphone
Het aantal nek-, schouder- en hoofdpijnklachten is de jongste jaren gestegen. Steeds meer Belgen kampen ook met een depressie of burn-out. Die stijging is deels te wijten aan onze ineengedoken lichaamshouding. We buigen over onze smartphones of zitten onderuitgezakt aan het bureau op het werk.
Uw houding en uw gedachten: het is een wisselwerking. Wie zich niet goed in zijn vel voelt, gaat sneller in een neerslachtige positie zitten. Omgekeerd klopt het ook: u voelt zich minder goed omdat u in deze pose zit. Gebogen over uw computer zitten met gekromde schouders is nefast voor uw lichaam én geest.
Zitten in een open hoek
Een goede lichaamshouding aannemen betekent een fikse stap op weg naar mentale veerkracht. Ergonomische stoelen helpen u om een ‘open-hoek’-houding met een natuurlijke rugkromming aan te nemen. Daardoor zit u dynamisch, rugvriendelijk en dus ook in een houding die positieve gedachten oproept.
Deel dit artikel met uw netwerk:
