Ergo-Advice: Gentse Baan 66A, 9100 Sint-Niklaas - T. 0475/53.27.68 - info@ergo-advice.be

26 04 2018

Een kantoorjob, dat is toch topsport?

Uren per week zitten we aan ons bureau op kantoor of -steeds vaker- thuis. Vaak urenlang in een slechte houding. We denken er niet altijd aan om de stoelen aan te passen of het bureau goed in te stellen naar onze lichaamslengte. Om een ergonomische muis te bestellen of onze rug genoeg te ontlasten. Uiteindelijk leidt dat tot allerlei gezondheidsproblemen.

Topsporters gebruiken het juiste materiaal

Echte topsporters zijn wél erg bezig met het juiste materiaal te selecteren. Tennissers bijvoorbeeld, wisselen vaak van racket tot ze de juiste hebben gevonden. Die waar ze de beste resultaten mee behalen. Golfspelers wisselen hun clubs elke slag opnieuw. Wielrenners laten aan hun fiets sleutelen tot die perfect is afgesteld.

Topsporters beschouwen hun werkmateriaal als het verlengde van hun lichaam. Ze hechten er enorm veel belang aan. En terecht, want goed aangepast materiaal zorgt dat hun prestaties nog verbeteren. Ze slaan efficiënter, of fietsen sneller.

Word ook een kantoorsporter met het juiste materiaal

Gek toch eigenlijk, dat we vooral aandacht vestigen aan onze gezondheid tijdens onze vrije tijd. En minder tijdens dat we mentale topsport spelen. Bureauwerk neemt nochtans vaak het grootste deel van onze werkdag in beslag.

Hoe je jezelf als een topatleet kan behandelen

  • Ga voor een goede houding en stel je bureaumateriaal af op jezelf
  • Sta af en toe recht om even te bewegen
  • Gun jezelf ergonomisch materiaal

Zo verminder je de kans op rug-, nek- en schouderblessures en blijf je jarenlang meedraaien op topniveau. Geef jezelf het werkmateriaal dat je fit houdt.

{titel}

Nieuwsbrief

Velden met een * zijn verplicht in te vullen