Ergo-Advice: Gentse Baan 66A, 9100 Sint-Niklaas - T. 0475/53.27.68 - info@ergo-advice.be

27 04 2013

Ergonomisch staand werken

Anti-vermoeidheidsmatten bieden de ideale oplossing voor werknemers die staand werk verrichten om chronish pijn, overbelasting en ziektes te voorkomen.  Verder is het duidelijk dat vermindering van vermoeidheid tot minder ongelukken leidt en de algemene productiviteit toeneemt.

Enkele vaststellingen

  • Langdurig staan leidt tot vermoeidheidsverschijnselen, ongemak en pijn in de benen. Staan op een harde ondergrond gedurende langere tijd kan verschillende problemen veroorzaken.
  • In veel studies is aangetoond dat onderrug klachten zeer vaak voorkomen bij werknemers die iedere werkdag meer dan 4 uur achter elkaar staan en dat langdurig staan een directe oorzaak is van pijn en ongemak.
  • Wanneer men langdurig op een harde vloer staat gaat men onbewust meer op het linker of rechter been steunen, men staat niet in balans. Dit is erg schadelijk voor het menselijk lichaam.
  • Bij staan worden de spieren samengetrokken waardoor de doorbloeding in de benen verminderd wordt. Dit leidt tot pijnlijke spieren en gewrichten en kan op termijn spataders veroorzaken.
  • Langdurig staan kan platvoeten of andere ernstige voetproblemen veroorzaken. 

De oplossing

Onderzoek toonde aan dat staan op een  anti-vermoeidheidsmat een zeer gunstige invloed heeft op de vermoeidheid en het comfort in verschillende delen van het lichaam:

  • Anti-vermoeidheidsmatten zijn zo ontworpen dat  ze het lichaam op een natuurlijke, onwaarneembare manier laten bewegen. Deze voortdurende micro-bewegingen  van de kuit- en beenspieren verbeteren de doorbloeding en verhinderen zo dat zuurstofarm bloed in de benen blijft staan en leidt tot verzuring en aderspat.
  • Op een anti-vermoeidheidsmat  wordt het gewicht spontaan mooi verdeeld over beide benen.
  • De vloermat kan ook bescherming bieden bij koude/klamme of gladde omstandigheden.

Micro-stop voor u

Ergo-Advice verdeelt speciaal voor de voedingsindustrie anti-vermoeidheidsmatten vervaardigt uit een anti-microbieel rubbercomponent dat de groei van micro organismen verhindert. De MicroStop matten voldoen aan de ASTM G-21 norm, een test gebruikt door NSF/ANSI voor standaard 52.

Andere mogelijke eigenschappen van de anti-vermoeidheidsmatten afhankelijk van de toepassing: Anti-slip, bestand tegen olie en vet, isolerend tegen koude, trillingen en geluid, hitte bestending, bestand tegen extreem lage temperaturen, reinigbaar met hoge druk.

Anti-vermoeidheidsmatten bieden dus de ideale oplossing voor werknemers die staand werk verrichten om chronish pijn, overbelasting en ziektes te voorkomen.  Verder is het duidelijk dat vermindering van vermoeidheid tot minder ongelukken leidt en de algemene productiviteit toeneemt.

Onze producten

{titel}

Nieuwsbrief

Velden met een * zijn verplicht in te vullen