Ergo-Advice: Gentse Baan 66A, 9100 Sint-Niklaas - T. 0475/53.27.68 - info@ergo-advice.be

17 09 2016

Fietsen in de klas tegen minder obesitas!

Vorselaar:
Niet meer futloos

“Onze school heeft geïnvesteerd in vijf deskkbikes”, zegt leerkracht en initiatiefneemster Katty Broeckx. “Ik stelde vast dat leerlingen soms futloos in de les zitten. Eigenlijk is dat normaal, soms zitten ze tot acht uur lang stil. Dat is niet gezond, zeker niet voor tieners in volle ontwikkeling. Dus ben ik beginnen te zoeken naar mogelijkheden om hen tijdens de les aan het bewegen te krijgen. Een deskbike is in feite een soort van hometrainer achter een hoge tafel. De leerlingen trappen terwijl ze notities nemen.”

Ook in Nederland werden eerder reeds resultaten gepubliceerd i.v.m. het gunstig effect van bewegen tijdens de les:

Hogere cijfers op school? Ga bewegen!

Bewegen tijdens de les: iets dat op veel scholen niet vaak gebeurt. Een gemiste kans, zo blijkt uit een onderzoek van het UMC Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen. De onderzoekers keken een paar jaar lang naar het effect van bewegen tijdens de les. De conclusie: kinderen kunnen zich door het bewegen beter concentreren op hun taak en dus beter onthouden.

De Prins Willem-Alexanderschool in Nijkerk is zo'n school die aan bewegen tijdens de les doet, met actief meubilair van Worktrainer. Zo zitten de kinderen tijdens de les niet op een stoel over een werkboekje gebogen, maar springen en fietsen ze erop los.

Bezoek de productpagina

{titel}

Nieuwsbrief

Velden met een * zijn verplicht in te vullen