Ergo-Advice: Gentse Baan 66A, 9100 Sint-Niklaas - T. 0475/53.27.68 - info@ergo-advice.be

02 05 2017

Het kantoor als clubhuis!

Het kantoor als clubhuis

De kantooromgeving wordt meer en meer een gezamenlijke ontmoetingsplek waar het teamgevoel hoogtij viert en waar flexibele medewerkers geprikkeld worden om op allerlei manieren integraal met elkaar samen te werken. Als gevolg hiervan ontstaan er totaal nieuwe interieur-inrichtingsvormen, die vaak meer weg hebben van een clubhuis of een lounge dan van een traditioneel kantoor.

Wie zijn kantoor op een slimme en aantrekkelijke manier toekomstgericht inricht, met oog voor het welzijn en de wensen van medewerkers, zou wel eens versteld kunnen staan van het samenspel, de creativiteit en de productiviteit die in dergelijke 'casual' ogende werkomgevingen bereikt kan worden!

Het eigentijdse kantoor is een ontmoetingsplek waar aandacht voor welzijn en communicatie de creativiteit en productiviteit van gebruikers tot nieuwe hoogten kan stuwen.

Meten is weten

Slechts 54% van de werknemers zegt productief te kunnen werken in zijn huidige werkomgeving. Maar hoe weet je nu hoe goed je als organisatie scoort en waar je nog verbeteringen kan aanbrengen in het kantoorinterieur? De Leesman Index biedt hierbij uitkomst. Deze index meet precies hoe effectief de werkomgeving is en maakt bovendien duidelijk waar verbeteringen mogelijk zijn. Met behulp van de Leesman Index wordt gemeten hoe goed alle medewerkers worden ondersteund door de fysieke omgeving en de faciliteiten op kantoor.

Enkele van de grote ergernissen zijn bijvoorbeeld de slechte klimaatbeheersing, de matige akoestiek en het ontbreken van ruimtes waar men met z'n tweeën kan werken.

In beweging!

De noodzaak van beweging op de werkvloer staat centraal in alle nieuwe opvattingen van hoe een kantooromgeving er moet uitzien. Uit wetenschappelijk is meermaals gebleken dat het veranderen van de lichaamshouding tijdens de werk- en overlegprocessen van groot belang is voor lichaam en geest. Beweging tijdens het werken, overleggen en ontmoeten zorgt voor een betere doorbloeding, een beter functionerend metabolisme, een actievere werkhouding, een hogere productiviteit en meer creativiteit bij de werknemer.

{titel}

Nieuwsbrief

Velden met een * zijn verplicht in te vullen