Ergo-Advice: Gentse Baan 66A, 9100 Sint-Niklaas - T. 0475/53.27.68 - info@ergo-advice.be

16 08 2011

Jongleren is een remedie tegen stress en RSI

Regelmatig ontspannen is zeer belangrijk om RSI (Repetitive strain injuries) te voorkomen of bij herstel na RSI. Juggling of jongleren zou hierbij kunnen helpen.

Er bestaat nog steeds geen duidelijkheid over een specifieke behandeling of aanpak die met zekerheid leidt tot het verhelpen van RSI klachten. Stress zou een zeer belangrijke rol spelen bij het ontwikkelen van RSI-klachten. Het gaat er niet om hoeveel uur je achter de PC zit, het gaat er om hoe je erachter zit. Ontspanning is hierbij zeer belangrijk. Men moet zich ervan bewust zijn hoe men zit en ervoor zorgen dat men ontspannen zit.

Behalve ontspanning van de spieren moet ook je hoofd even pauze kunnen nemen. Dit is voor de meeste mensen een zeer moeilijke opgave. Jongleren met 3 ballen zou hiervoor een goede oplossing zijn. Je beweegt je hele bovenlichaam (schouders, armen, polsen en vingers) wat ideaal is om de doorbloeding te bevorderen. Bovendien denk je even niet aan je werk denken!

Waarom leren jongleren?

Leren jongleren, het in de lucht houden van drie balletjes, is een kunst die je binnen een uur kunt beheersen. 5 Redenen om te leren jongleren:

  • Als je leert jongleren stel je een duidelijk doel vast: het in de lucht houden van drie ballen.
  • Jongleren vergroot de hersencapaciteit. Onderzoek heeft aangetoond dat er een directe relatie is tussen de oog-handcoördinatie en het vermogen tot lezen en schrijven.
  • Jongleren verbetert je concentratievermogen.
  • Jongleren traint je doorzettingsvermogen.
  • Jongleren geeft je zelfvertrouwen. Als je kunt jongleren, dan kun je toch alles?
{titel}

Nieuwsbrief

Velden met een * zijn verplicht in te vullen