Ergo-Advice: Gentse Baan 66A, 9100 Sint-Niklaas - T. 0475/53.27.68 - info@ergo-advice.be

11 03 2011

Laptop bedreigt gezondheid

Bijna de helft van de computergebruikers heeft last van pols, nek of andere gewrichten bij het gebruik van een notebook. Dat is niet zo verwonderlijk aangezien liefst 87 procent van de gebruikers van een laptop zich niet bewust is van zijn werkhouding.

Laptop vraagt om een andere houding


Een goede werkhouding, regelmatige pauzes en bewust gebruik van computers voorkomt pijnlijke gewrichtsklachten. Jarenlang was dit de mantra voor consumenten en zakelijke computergebruikers die intensief met een pc werkten. Sinds de opkomst van notebooks lijkt dit niet meer te gelden.

Uit onderzoek door TNS NIPO in opdracht van Logitech blijkt dat slechts 13 procent van de Nederlandse notebookgebruikers bewust op zijn houding let.

Het meest verontrustend is volgens de onderzoekers dat het merendeel (71%) zegt dat hun zithouding niet is verbeterd of verslechterd sinds het gebruik van de laptop. Dat betekent dat men zich er niet van bewust is dat een notebook om een andere houding vraagt dan een desktop pc. Het gebruik van een extra toetsenbord, muis en een standaard maakt al een wereld van verschil.

Bron: De Telegraaf

{titel}

Nieuwsbrief

Velden met een * zijn verplicht in te vullen