Ergo-Advice: Gentse Baan 66A, 9100 Sint-Niklaas - T. 0475/53.27.68 - info@ergo-advice.be

26 03 2018

Maak van uw stoel en lichaam een geheel

Voor een goede zithouding staan uw voeten volledig op de grond. Laat drie à vier vingers ruimte tussen het zitgedeelte van uw stoel en uw knieholte. De lage rugsteun van uw stoel moet net boven uw broeksriem uit komen. Armen liggen ontspannen op de armleggers die ongeveer op ellebooghoogte staan.

Wat is een goede zithouding op uw bureau?

Zet uw scherm en toetsenbord altijd recht voor u. Zorg dat de bovenrand van uw scherm volledig op ooghoogte staat. Bewaar een armlengte afstand tussen uw ogen en uw scherm en beweeg uw computermuis vanuit uw voorarm. Zet tenslotte uw toetsenbord op ongeveer vijftien centimeter van de tafelrand.

Stel uw rugleuning en elleboogruimte in als u beschikt over een verstelbare stoel en bureau. De lendensteun komt net over de broeksrand. De armleggers staan op gelijke hoogte met het werkblad waarbij de schouders in een ontspannen houding gebracht worden.

Bewegen terwijl u zit

Verander regelmatig van zithouding en zorg voor een onderbreking elke 20 à 30 minuten door recht te staan en te bewegen. Belangrijk is om uw stoel los en niet vast te zetten.

Hoe zit u best in de wagen?

Ellebogen licht gebogen, bovenbenen licht horizontaal en knieën licht gebogen. Een rechte rug waarbij normale krommingen behouden worden is ook tijdens het autorijden belangrijk.

Bron: gezondheid.be

{titel}

Nieuwsbrief

Velden met een * zijn verplicht in te vullen