Ergo-Advice: Bellestraat 10/A, 9100 Sint-Niklaas - T. 0475/53.27.68 - info@ergo-advice.be

22 04 2011

Onderzoek naar ergonomie op kantoor

Volgens recent onderzoek zou 93% van de Europese kantoormedewerkers vinden dat een comfortabele, plezierige werkomgeving invloed heeft op de eigen productiviteit.

Een goed zittende bureaustoel staat bij 85 % van de ondervraagden bovenaan de lijst voorwaarden die belangrijk zijn voor een prettige werkomgeving. Dit geeft aan dat  het ergonomische aspect van de werkplek cruciaal is om prettig te kunnen werken.  Door het toenemend gebruik van laptops en tablet pc’s zijn steeds meer werkplekken onvoldoende uitgerust om efficiënt te kunnen werken.


54 Procent van de medewerkers heeft in de afgelopen drie jaar last gehad van pijnklachten die verband houden met een niet-ergonomische werkplek”, melden de onderzoekers. “Ondanks het feit dat 93 procent van de medewerkers vindt dat een oncomfortabele, onplezierige werkomgeving een negatieve invloed heeft op de eigen productiviteit, wordt er zowel door werknemers als werkgevers weinig ondernomen om de werkplek te verbeteren.”


94 % van de werknemers durven niets zeggen tegen de werkgever over hun niet-ergomische werkplek. 86 % van de werknemers herschikken regelmatig zelf hun werkplek. Naast aanzienlijke tijdsverspilling is het evident dat een werkplek die niet goed is ingericht gevolgen heeft voor de gezondheid van de medewerker en leidt tot ongemak en pijnklachten.


Bron: insideinformation.nl
 

{titel}

Nieuwsbrief

Velden met een * zijn verplicht in te vullen