Ergo-Advice: Gentse Baan 66A, 9100 Sint-Niklaas - T. 0475/53.27.68 - info@ergo-advice.be

10 11 2014

Hoe een slechte houding tot depressie of burn-out kan leiden

Onze houding beïnvloedt onze gedachten

Emoties en gedachten beïnvloeden onze houding en energie. En omgekeerd beïnvloeden onze houding en energie onze gevoelens en gedachten. Een onderzoek aan de Universiteit van San Francisco staaft deze stelling. Uit verschillende proeven is gebleken dat het heel moeilijk is om positieve en motiverende gedachten op te wekken bij een ineengedoken houding. Verander je van houding en richt je je hoofd op, dan kan je  makkelijker en beter nadenken.

Een slechte houding kan tot depressie of burn-out leiden

Peper en Lin (2012) besluiten hieruit dat lichaam en geest elkaar beïnvloeden.  Het toenemende aantal depressies en burn-outs zou wel eens mee veroorzaakt kunnen worden door onze ineengedoken, slappe lichaamshouding op het werk en thuis. Door met een rechte rug te zitten, krijg je terug positieve energie. 

De backtone doet je rechtop veren

Ergo-advice biedt sinds kort de BackTone aan. De BackTone is een gordel die je rond je schouders en je middel draagt. Een kleine sensor geeft een piepsignaal of trilt zodra je in elkaar zakt en niet langer een rechte rug hebt. Als je je houding verandert, stopt het signaal. Draag je de BackTone dagelijks driemaal twintig minuten, dan zal na een aantal weken je houding drastisch verbeterd zijn. Een goeie houding zorgt ervoor dat je beter presteert, geconcentreerder bent, je beter in je vel voelt en er zelfs beter uitziet. De BackTone is een absolute aanrader voor:

  • computergebruikers
  • tieners
  • sportmensen en atleten
  • iedereen die geeft om zijn houding en er graag fit en energiek bijloopt

Productinformatie

{titel}

Nieuwsbrief

Velden met een * zijn verplicht in te vullen