Ergo-Advice: Gentse Baan 66A, 9100 Sint-Niklaas - T. 0475/53.27.68 - info@ergo-advice.be

07 03 2017

Ontspannen op kantoor? Alleen maar voordelen!

Ontspannen op kantoor? Het lijkt op het eerste zicht geen goed idee. Toch wijzen veel wetenschappers erop  dat korte momenten van ontspanning op de werkvloer de werkvreugde en efficiëntie van werknemers ten goede komen, de creativiteit verhogen en voor een beter geheugen zorgen.

Steeds meer studies wijzen uit dat korte dutjes op het werk (zogenaamde powernaps) zorgen voor een verhoogde productiviteit van de werknemers. Verschillende bedrijven geloven ondertussen in de positieve effecten van powernappen op het werk, zo mogen werknemers van Google al langer een uiltje knappen als ze hier nood aan hebben. Nauwelijks twintig minuten dutten volstaat om de efficiëntie van de werknemers nadien te verhogen.

PSIO-bril

Naast de eenvoudige powernap bestaan er ook hulpmiddelen om de geest volledig tot rust te brengen. De PSIO is een speciale bril die is uitgerust met oortjes, een MP3-speler en een systeem dat gekleurd en ritmisch licht voortbrengt. Het is een krachtig relaxatietoestel dat de geest tot rust brengt door middel van visuele en auditieve stimulaties, op welbepaalde frequenties om snel de aandacht af te leiden waardoor het gepieker ophoudt. Een PSIO-sessie duurt 5 tot 30 minuten. 

Wat gebeurt er precies?

Ten eerste: de aandacht van de gebruiker wordt getrokken door het tafereel dat is opgebouwd uit hypnagogische beelden die worden geabsorbeerd door de geest. De analytische gedachten nemen af en worden omgezet in audiovisuele beleving. Het bewustzijn wordt pure gewaarwording. De muziek of de stemmen worden veel diepgaander en volledig ‘zintuiglijk’ ervaren.

Ten tweede: de gedachten dwalen langzaam af, de oogleden sluiten automatisch terwijl de stimulatie doorgaat, en worden zodoende een tweede projectiescherm van de visuele simulaties.

Ten derde: de visuele stimulaties worden vervolgens monotoon en repetitief; de ogen zakken geleidelijk in de oogkassen, in een toestand van volledige rust. Alle gedachten worden losgelaten.

Het resultaat is snel en makkelijk, en vergelijkbaar met meditatie- en mindfulnessoefeningen. Na de sessie zult u opnieuw energie te over hebben!

Meer info? Klik hier!

{titel}

Nieuwsbrief

Velden met een * zijn verplicht in te vullen