Ergo-Advice: Gentse Baan 66A, 9100 Sint-Niklaas - T. 0475/53.27.68 - info@ergo-advice.be

23 03 2017

Hoe geluidsschermen de prestaties op het werk verbeteren

Het probleem...

Elke dag worden we blootgesteld aan een waaier aangeluiden, zowel thuis als op het werk. Machines die draaien, auto's die optrekken, het gezoem van computers, spelende kinderen, de lijst is eindeloos. Sommige geluiden passeren onopgemerkt, of worden als aangenaam ervaren, andere geluiden zijn storend.

De meeste mensen zijn zich bewust dat te harde geluiden tot gehoorschade kunnen leiden, maar hebben ook andere geluiden een invloed op onze gezondheid?

Een Zweeds onderzoek toont aan dat een heleboel factoren omgevingsfactoren beïnvloeden hoe we ons voelen en hoe we presteren. Dit kan gaan over de kleuren in een bepaalde ruimte, het licht, de symmetrie en het geluid. Al deze factoren kunnen onze prestaties ten goede en ten kwade beïnvloeden.

De gevolgen...

Met andere woorden: slechte akoestiek of geluidsomgeving kunnen negatieve gevolgen hebben. Werken in een luidruchtig kantoor kan onze prestaties tot wel 66% verminderen volgens de studie. Storende geluiden op kantoor leiden tot stress en irritatie, en zelfs tot fysieke problemen (risico op hartaanval neemt toe volgens de Zweedse onderzoekers).

Uiteraard is het mogelijk om het aantal storende geluiden te verminderen door duidelijke afspraken te maken met de collega's, maar ook de inrichting van de kantoorruimte heeft grote invloed op de hoeveelheid storende geluiden. Moderne kantoorruimtes zijn veelal landschapsbureaus. Er wordt bij de inrichting vaak gebruik gemaakt van gladde materialen, glas, marmer, laminaat, houten vloeren, metalen plafonds,... Esthetisch zijn deze materialen zeer mooi, maar ze vormen ook de ideale omgeving voor geluid om zich te verplaatsen.

De oplossing...

Ergo Advice heeft daarom een groot assortiment geluidsschermen die storende omgevingsgeluiden absorberen. De plaatsing van geluidsschermen zorgt voor een verhoogde concentratie en verbetert de prestaties. Geluidsschermen zorgen voor een rustige werkplek waar men gefocust zijn taken kan uitvoeren.

Meer weten? Klik hier.

{titel}

Nieuwsbrief

Velden met een * zijn verplicht in te vullen