Ergo-Advice: Bellestraat 10/A, 9100 Sint-Niklaas - T. 0475/53.27.68 - info@ergo-advice.be

18 02 2011

Swopping is like jogging sitting down

Op en neer en allround horizontale bewegingen. Het gevolg is dat de drukpunten in de tussenwervelschijven voortdurend veranderen. De swopper heeft een aantal awards gewonnen en wetenschappelijke testen goed doorstaan.

Voordelen van de swopper

  • Swoppen oefent de spieren van het bovenlichaam
  • Swoppen voorkomt foutieve houdingen
  • Swoppen verhoogt door voortdurende beweging het metabolisme in de tussenwervelschijven. Dit resulteert in hetzelfde effect als bij joggen, paardrijden en trampoline springen. Druk en ontspanning op de tussenwervelschijven  zorgen voor een aanzuigeffect. Het gevolg is dat de tussenwervel fit en elastisch blijft.

Beweging is de natuurlijke manier om de gewrichten in conditie te houden. Het voortdurend bewegen komt  de spieren van de rug en de spijsvertering ten goede. Spieren die in beweging zijn stapelen geen afvalstoffen op en geraken niet verkrampt.

Ook heup, knie en enkelgewricht bewegen mee. De continue beweging bevordert de circulatie. De ademhaling wordt hierdoor dieper en beter. Hierdoor is er meer zuurstofopname in het bloed en verbetert de concentratie en de productiviteit.

Kidswopping

Actief zitten is ook voor jonge kinderen zeer belangrijk. Er bestaat een swopper voor kinderen. Deze is geschikt voor personen met een gewicht van 25-50 kg.

Heel de dag op een swopper zitten kan en is oké. Wel is het mogelijk dat er in het begin een aanpassingsperiode nodig is. De spieren kunnen een beetje stijf aanvoelen. Dit komt omdat men spieren gebruikt die niet gewoon zijn te werken.

Live is motion

Oorspronkelijk was de swopper enkel verkrijgbaar zonder wielen. De filosofie hierachter is dat live is motion! De beweegbaarheid van de swopper gebruiken en af en toe rechtstaan.

{titel}

Nieuwsbrief

Velden met een * zijn verplicht in te vullen