Ergo-Advice: Gentse Baan 66A, 9100 Sint-Niklaas - T. 0475/53.27.68 - info@ergo-advice.be

09 06 2017

Verlicht de pijn met een OMRON E4

Verlicht de pijn met de Omron E4

Ruim 32% van de volwassenen heeft last van pijn, we nemen met z'n allen enorm veel pijnmedicatie maar er bestaan ook medisch erkende, medicatievrije hulpmiddelen. De Omron E4 is zo'n hulpmiddel dat je kan helpen de pijn te verlichten. De Omron E4 werkt op basis van TENS-technologie, zeer gekend bij kinesisten. Bovendien laat de Omron E4 je toe deze technologie thuis verder toe te passen.

Hoe werkt TENS?

TENS staat voor Transcutanous Electronic Nerve Stimulation. Door het toedienen van lichte elektronische impulsen (kleine stroomstootjes) worden de zenuwen geprikkeld. Het toestel kan impulsen geven met wisselende frequentie en een gekozen intensiteit. De impulsen worden doorgegeven via op de huid gekleefde pads. TENS werkt dus lokaal waar je de elektroden aanbrengt.

Het beoogde doel

  • de gevoelszenuwen in de huid worden door een sterk signaal geprikkeld en daardoor wordt de bestaande pijn niet meer doorgestuurd naar de hersenen. Dit fenomeen is gekend als het 'Gate Control' principe.
  • de motorische zenuwen worden gestimuleerd waardoor het lichaam endorfines gaat aanmaken, een lichaamseigen pijnstiller.
  • door herhaalde spiercontracties wordt ook de bloedcirculatie verbeterd.

De Omron E4 is geschikt voor de behandeling van zowel chronische als acute pijnen en helpt tevens bij stramme spieren. TENS vervangt medicatie niet, maar is een complementaire therapie met pijnstillende resultaten.

Wat maakt de Omron E4 zo uniek?

De Omron E4 maakt de TENS-therapie eenvoudig met zijn voorgeprogrammeerde programma's. Zo zijn er programma's voor chronische pijn op basis van een lage frequentie en brede behandeling en programma's voor acute pijn op basis van hoge frequentie en puntbehandelingen.

Uniek zijn de zes lichaamseigen programma's voor pijnlijke schouders, ellebogen, knieën, armen, benen, onderrug en voetzolen, waar drie massagetypes kunnen gecombineerd worden met wisselende frequenties. De intensiteit bepaal je zelf van 1 tot 10. De gekozen behandeling duurt maximaal 15 minuten.

{titel}

Nieuwsbrief

Velden met een * zijn verplicht in te vullen