Ergo-Advice: Gentse Baan 66A, 9100 Sint-Niklaas - T. 0475/53.27.68 - info@ergo-advice.be

14 10 2016

Werknemer die even afwezig is met rugproblemen kost evenveel als een ergonomische bureaustoel

We zitten met z’n allen teveel stil, dat is algemeen geweten.
De gevolgen hiervan worden steeds duidelijker merkbaar nu de eerste generatie mensen die hun leven lang kantoorwerkzaamheden hebben uitgevoerd, aan het einde van haar carrière is.
Één op vier Belgen heeft rugklachten, vaak veroorzaakt door een slechte zithouding of onaangepaste bureaustoelen op het werk of thuis. Maar niet alleen klachten aan spieren en gewrichten komen alsmaar vaker voor, ook verregaande systeemaandoeningen (hart- en vaatziekten, diabetes, reumatologische aandoeningen) treffen steeds meer mensen met een zittend beroep.Deze gezondheidsproblemen kosten heel wat geld aan onze maatschappij, maar ook werkgevers die hun werknemer met rug- en andere klachten zien uitvallen zitten met de handen in het haar. Daarom kan het belang van aangepast kantoormeubilair niet genoeg benadrukt worden. Een werknemer die twee dagen afwezig is met rugproblemen kost een werkgever evenveel als een zit-stabureau waaraan werknemers op een dynamische manier kunnen werken en zo de kans op gezondheidsproblemen enorm doen dalen. Een investering in de gezonde en tevreden werknemers is op termijn goud waard voor een ondernemer!


 

Hét belangrijkste aspect van een gezonde kantooromgeving is de stoel waarop we vele uren per dag zitten. De Back App is een ergonomische stoel, die geschikt is voor langdurig (> 2 uur) gebruik zonder een rugleuning. Door zijn unieke bouw en in het bijzonder de karakteristieke vorm van het zadel, zorgt de stoel ervoor dat je vanaf het eerste moment een correcte en natuurlijke lichaamshouding aanneemt. Deze houding is herkenbaar door aan een denkbeeldige loodrechte verbindingslijn te trekken van het gat van het oor naar de schouder en zo naar het heupgewricht. De Back App is standaard uitgerust met een hoge gaslift, waardoor je ook hoger van de vloer zit (de stoel is geschikt voor lichaamslengtes vanaf ca. 1.58 cm). Deze verhoogde positie zorgt voor een gunstige uitgangspositie van de het bekken, en kan daarmee op de juiste manier je wervelkolom sturen.

 Het dynamische karakter van de stoel wordt veroorzaakt door de zgn. ‘Magic Ball’. Door aan de bal te draaien, zorg je ervoor dat de stoel steunt op de bal. Dit zorgt ervoor dat de stoel uit balans raakt. Door deze onbalans, wordt je geprikkeld om de balans actief te creëren. Door ongemerkt fysiek actief te zijn, worden spieren aangezet om te werken, waardoor ze sterker worden en een beter uithoudingsvermogen ontstaat. Spieren die werken, verbranden energie, hetgeen een duidelijke impact heeft op het bestrijden van de gevolgen van sedentair gedrag.

{titel}

Nieuwsbrief

Velden met een * zijn verplicht in te vullen