Ergo-Advice: Gentse Baan 66A, 9100 Sint-Niklaas - T. 0475/53.27.68 - info@ergo-advice.be

{titel}

26 12 2012

Beste wensen voor 2013

Op de drempel van het nieuwe jaar danken wij u hartelijk voor het in ons gestelde vertrouwen en het prettige contact. Graag wensen wij u een gelukkig, gezond en succesvol nieuwjaar waarin wij hopen u vaak van dienst te mogen zijn.

Onze plannen en anti-stress promoties:
 

Lees meer

{titel}
{titel}

01 12 2012

Productiviteit begint als lang staan ophoudt.

De vario stastoel muvman van aeris heeft de staande werkplekken op kantoren en praktijken niet alleen gerevolutioneerd maar heeft deze ook gezonder en productiever gemaakt. Daarom doet het ons bijzonder veel plezier dat het succesvolle concept muvman nu ook zijn weg vindt in productie en laboratoria: met de nieuwe muvman FACTORY.

 

Lees meer

{titel}
{titel}

20 10 2012

Smart Chair: uw personal coach om rugklachten te voorkomen!

De nieuwe Smart Chair technologie registreert uw zithouding via electroden die verwerkt zitten in de zitting en de rugleuning van uw bureaustoel.
Een trilsignaal geeft aan wanneer u te lang in een belastende houding zit.

 

Lees meer

{titel}
{titel}

30 08 2012

Nieuw: Pilates stoel, een zitbal op wielen.

De Pilates stoel is een budgetvriendelijke oplossing om thuis of op het werk al zittend de buik- en rugspieren te versterken. Door een juiste zithouding aan te nemen gaat men ook automatisch juister ademhalen. Dit bevordert de spijsvertering en de concentratie en vermindert het risico op nekklachten.

Lees meer

{titel}
{titel}

21 08 2012

Waarom u beter geen polssteun gebruikt…

Door een polssteun te gebruiken kan de muis enkel bewogen worden vanuit de pols. Grotere bewegingen met de gehele arm worden verhinderd. Onderzoek toont aan dat "muizen" op dergelijke manier het risico op polsklachten (pijn en tintelingen in de vingers) door ulnaire zenuwcompressie verhoogt.

 

 

Lees meer

{titel}
{titel}

11 08 2012

I-Pad generatie riskeert blijvende schade aan gewrichten.

De jeugd van nu, de zogeheten i-Pad generatie, lijdt steeds meer en steeds jonger aan RSI (repetitive strain injuries) en nekpijn. Duizende kinderen riskeren blijvende schade aan de wervelkolom en de gewrichten. De invoereing van het gebruik van de i-Pad op school vereist extra aandacht voor lichamelijke klachten.

 

Lees meer

{titel}
{titel}

02 06 2012

90 % minder rugklachten dankzij de Swopper!

Aeris, de fabrikant van de Swopper heeft in februari 2012 een grootschalige enquête uitgevoerd bij zijn Swopper-klanten.
De Swopper is een onconventionele bureaustoel die actief zitten bevordert en stimuleert.
De fabrikant wilde achterhalen hoe tevreden Swopper-gebruikers zijn.

De resultaten zijn verbluffend!

Lees meer

{titel}
{titel}

08 05 2012

Hoe ontstaan rug- en nekklachten?

Wil je meer weten over het ontsaan van nek- en rugklachten? 
Wil je meer inzicht krijgen in de structuur van de rug en de nek?

 

Lees meer

{titel}
{titel}

10 04 2012

Het nieuwe werken is beter voor u en het milieu

Het nieuwe werken staat voor “tijds- en plaatsonafhankelijk” werken. Het biedt meer flexibiliteit, meer vrije tijd, minder stress en is beter voor het milieu. De mogelijkheden van flex- en thuiswerken onderzoeken loont zeker de moeite. Het biedt voordelen voor de mens, het milieu en er zijn aanzienlijke kostenbesparingen mogelijk.

Lees meer

{titel}
{titel}

24 03 2012

Ergonomietip: Rugpijn? Neen, dank u!

Bewegen is de boodschap. Een mens is niet gemaakt om stil te zitten! Uit talrijke studies blijkt dat 70 tot 80 % van de bevolking ooit  met rugpijn te kampen krijgt.

Lees meer

{titel}

Nieuwsbrief

Velden met een * zijn verplicht in te vullen