Ergo-Advice: Gentse Baan 66A, 9100 Sint-Niklaas - T. 0475/53.27.68 - info@ergo-advice.be

{titel}

03 12 2014

Ergo-Advice doet u bewegen op kantoor!

Werknemers moeten meer bewegen, willen ze het risico op hartziektes en diabetes verminderen. Mogelijkheden genoeg: met de fiets naar het werk, de auto verder parkeren, de trap nemen in plaats van de lift, wandelen tijdens de lunch, … Maar jammer genoeg volstaat dat niet om de nadelige gevolgen te counteren van langdurig, ononderbroken te zitten.

Lees meer

{titel}
{titel}

20 11 2014

Ecologisch én top ergonomisch!

Mensen die uren aan hun bureau zitten, iedere dag opnieuw, ondervinden aan den lijve hoe belangrijk een goede bureaustoel is. Er zijn honderden, zo niet duizenden modellen bureaustoelen op de markt. Waarom zou je kiezen voor een ‘gewone’ bureaustoel? Als er een ecologische variant is die daarnaast ook nog top is op ergonomisch vlak? Logisch dan dat je kiest voor ecologisch! De bureaustoelen van Herman Miller zijn het beste wat er is op gebied van ergonomie én ecologie. De Herman Miller Aeron en de Mirra 2 zitten ingenieus en buitengewoon milieuvriendelijk.

Lees meer

{titel}
{titel}

10 11 2014

Hoe een slechte houding tot depressie of burn-out kan leiden

Onze lichaamshouding is vaak een weerspiegeling van hoe we ons voelen. Als we slecht nieuws te horen krijgen, zakken we in elkaar. Maar bereiken we een doel, dan staan we te springen van vreugde. Velen van ons zitten uren ineengedoken achter onze computer, tablet, smartphone en TV. We zakken letterlijk in elkaar als we ons hopeloos, hulpeloos of gedeprimeerd voelen. Op die momenten hebben we ook moeite om onze gedachten erbij te houden en helder na te denken. Voelen we ons daarentegen blij en positief, dan lopen we rechtop met een veerkrachtige tred en krijgen we onze gedachten makkelijk op een rijtje.

Lees meer

{titel}
{titel}

26 07 2014

Normen voor ergonomische bureaustoelen

In het kader van Europese harmonisatie van kantoorstoelen werd de NEN-EN 1335 norm ingevoerd. In Nederland is men strenger op het gebied van ergonomie en hanteert men de NPR 1813 normen.

Lees meer

{titel}
{titel}

28 06 2014

Gebruik de zomer om te groeien!

AVE of Audio Visuele Entrainment is een vorm van hersentraining die men thuis zelf kan uitvoeren met behulp van een AVE toestel. AVE werkt via geluid (koptelefoon) en licht (speciale bril). AVT is een techniek die erin bestaat  de hersenen op een voorzichtige en veilige manier in de gewenste hersengolf omstandigheden te brengen.

Lees meer

{titel}
{titel}

11 06 2014

Gezonder en efficiënter werken dankzij CtrlWORK!

CtrlWORK is een eenvoudig software programma om bewustwording te creëren bij computergebruikers met als doel klachten te verhelpen of te voorkomen door een blijvende gedragsverandering te bekomen.
Eenvoud is de kracht van CtrlWORK.

Lees meer

{titel}
{titel}

16 02 2014

3DEE: Het zitten opnieuw uitgevonden!

Voor te veel en te lang zitten betalen we een hoge prijs: onze gezondheid! De 3 DEE bureaustoel maakt het mogelijk om bewegend, actief-dynamisch en daarom ook gezond , gemotiveerd en productief te werken.

Lees meer

{titel}

Nieuwsbrief

Velden met een * zijn verplicht in te vullen