Collectie van topdesigner Ronan & Erwan Bouroullec - Buro International

Ronan & Erwan Bouroullec

Designer

Ronan & Erwan Bouroullec

Ronan (geboren in 1971) en Erwan Bouroullec (geboren in 1976) zijn broers en ontwerpers gevestigd in Parijs. Ze werken al ongeveer vijftien jaar samen, verbonden door hun toewijding en uitgedaagd door hun verschillende persoonlijkheden. Hun studio is gevestigd in Parijs en hun team telt ongeveer zes mensen.

In 1997 werden ze opgemerkt door Cappellini, wat hen hun eerste industriële ontwerpprojecten opleverde. Ze begonnen in 2000 samen te werken met Galerie kreo en hadden in 2001 hun eerste solotentoonstelling daar. Issey Miyake huurde hen vervolgens in om de boetiek te ontwerpen voor zijn nieuwe collectie "A-Poc". Toen ontmoetten ze Rolf Felhbaum, de voorzitter van Vitra, en werkten aan een nieuw kantoorsysteem met de naam "Joyn". Sindsdien hebben ze samengewerkt met Artek, Alessi, Axor Hansgrohe, Cappellini, Established & Sons, Flos, Hay, Kettal, Kvadrat, Kartell, Glas Italia, Ligne Roset, Magis, Iittala, Mattiazzi, Mutina, Nani Marquina, Samsung en Vitra.

Hun werk bestrijkt vele gebieden, variërend van het ontwerpen van kleine objecten zoals sieraden tot ruimtelijke ordening en architectuur, van vakmanschap tot industriële schaal, van tekeningen tot video's en fotografie. De ontwerpers onderhouden ook een experimentele activiteit met Galerie kreo, wat ook essentieel is voor de ontwikkeling van hun werk.

Ontwerpen van Ronan en Erwan Bouroullec maken deel uit van de permanente collecties van geselecteerde internationale musea, zoals het Musée National d'Art Moderne - Centre Pompidou en het Musée des Arts Décoratifs in Parijs, het Museum of Modern Art in New York, het Art Institute of Chicago, het Design Museum in Londen en het Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam. Er zijn meerdere monografische tentoonstellingen gewijd aan hun werk geweest, zoals "Ronan and Erwan Bouroullec" in het Design Museum, Londen (2002) en "Ronan and Erwan Bouroullec" in het Museum of Contemporary Art, Los Angeles (2004), "Album" in het Vitra Design Museum (2012) en "Bivouac" in het Centre Pompidou Metz (2011) en vervolgens in het Museum of Contemporary Art in Chicago (2012-2013). In 2013 presenteerden Les Arts Décoratifs in Parijs "Momentané", en onlangs presenteerden ze "17 Screens" in het Tel Aviv Museum of Art (2015). In 2016 toonde de stad Rennes hun nieuwste onderzoeken in vier tentoonstellingen op drie verschillende locaties (Frac Bretagne, Les Champs Libres en het Parlement van Bretagne).