Collectie van Artek - Buro International

Artek
Artek

Artek

De Artek-collectie bestaat uit meubels, verlichting en accessoires die zijn ontworpen door Finse meesters en gerenommeerde internationale ontwerpers.

Over Artek

Artek werd opgericht in 1935 in Helsinki door vier jonge idealisten: Alvar en Aino Aalto, Maire Gullichsen en Nils-Gustav Hahl. Hun missie was om meubels te verkopen en een moderne wooncultuur te bevorderen door middel van tentoonstellingen en educatieve initiatieven. In lijn met de radicale geest van de oprichters blijft Artek vandaag de dag een innovatieve speler in de wereld van modern design. Ze ontwikkelen nieuwe producten op het snijvlak van design, architectuur en kunst.
De Artek-collectie bestaat uit meubels, verlichting en accessoires die zijn ontworpen door Finse meesters en gerenommeerde internationale ontwerpers. Heldere lijnen, functionaliteit en poëtische eenvoud staan centraal in hun ontwerpen.

Flexibiliteit en modulariteit

Een kenmerk van het werk van Alvar Aalto is het systeem van gestandaardiseerde individuele componenten die kunnen worden gecombineerd om een uitgebreide collectie meubels te vormen. Het oorspronkelijke idee is te zien in de L-poot, maar de Aalto-collectie gaat verder dan dat. Producten kunnen eenvoudig met elkaar
worden gecombineerd en afgestemd, en formaten zoals tafelmaten en -hoogtes zijn flexibel. Zelfs oppervlakken en kleuren kunnen op maat worden gemaakt voor
kleine projecten.

Vakmanschap en duurzaamheid

Artek hecht veel waarde aan vakmanschap en hoogwaardige materialen. Ze werken nauw samen met ervaren ambachtslieden om meubels van uitstekende kwaliteit te produceren. De focus ligt op duurzaamheid en tijdloosheid, waardoor Artek-meubels geschikt zijn voor zowel privéwoningen als openbare ruimtes.

De nalatenschap van Alvar Aalto blijft een belangrijk aspect van Artek. Naast het behouden en herinterpreteren van zijn ontwerpen, werkt Artek ook samen met hedendaagse ontwerpers om nieuwe creaties te produceren die voortbouwen op de principes van Aalto. Hierdoor blijft Artek trouw aan zijn oorsprong en blijft het een pionier op het gebied van modern design.

Met Artek haal je niet alleen meubels van topkwaliteit in huis, maar ook een stukje geschiedenis en vernieuwing. De heldere en functionele ontwerpen passen perfect in verschillende interieurstijlen en zorgen voor een tijdloze en esthetisch aantrekkelijke leefomgeving.