Collectie van Bimos - Buro International

Ergo-advice voor labo's
BIMOS

Bimos

Bimos is toonaangevende fabrikant van de beste industrie- en laboratoriumstoelen in Europa.

Over Bimos

Bimos is de toonaangevende fabrikant van de beste industriële en laboratoriumstoelen in Europa. Al meer dan 50 jaar zorgen ze met hun vakkennis, technische competentie en passie ervoor dat mensen op elke werkplek productief, gezond en comfortabel kunnen zitten. Hun uitgebreide portfolio aan werkstoelen varieert van allround-stoelen voor productieafdelingen tot hoogwaardige laboratoriumstoelen. Bimos biedt zitoplossingen die voldoen aan de hoogste eisen.

Bimos is een merk van Interstuhl Büromöbel GmbH & Co. KG in Meßstetten-Tieringen (D). Als onderneming werken ze met twee sterke merken: Interstuhl voor de kantooromgeving en Bimos voor de industriële en laboratoriumomgeving. Ondanks het bedienen van verschillende doelgroepen zijn ze met elkaar verbonden door meer dan 5 decennia aan zitcompetentie en hetzelfde doel: hoogwaardige, ergonomische, comfortabele en prachtig vormgegeven zitoplossingen bieden die de productiviteit verhogen en de gezondheid en motivatie van de mensen die op hun stoelen zitten verbeteren. Als familiebedrijf voelen ze zich verantwoordelijk voor mens, milieu en de regio. Met meer dan 650 medewerkers produceren ze ambachtelijke Duitse producten, uitsluitend in Duitsland. Ze geloven in "german engineering". Hun doel is ervoor te zorgen dat hun klanten altijd goed zitten.

Bimos loopt voorop in innovaties voor zitten in industriële en laboratoriumomgevingen. Hun productportfolio voor deze branches bestaat uit vijf onderdelen: productie, ESD, laboratorium, cleanroom en staand werk. Ze bieden zeer gespecialiseerde zitoplossingen die perfect zijn afgestemd op het gebruiksdoel en de gebruiker. Dankzij hun brede productportfolio en de flexibiliteit om producten aan te passen, kunnen ze optimale geschiktheid voor het gebruik realiseren. Hun producten voldoen aan alle eisen die aan een werkplek kunnen worden gesteld, zoals blijkt uit de relevante certificaten. Door nauwe contacten met gebruikers uit de praktijk en de expertise op het gebied van ergonomie kunnen ze nieuwe producten snel ontwikkelen wanneer dat nodig is.

Werkstoelen voor productieafdelingen

Bimos' werkstoelen bieden de ideale zitoplossing voor werkplekken op productieafdelingen. Ze verleggen de bestaande grenzen op het gebied van bewegingsvrijheid, duurzaamheid en ergonomische kwaliteit.

ESD-stoelen

Dankzij de optimale materiaalkeuze en verbindingstechnieken voorkomen de ESD-veilige werkstoelen van Bimos elektrostatische oplading op elektronicawerkplekken. Zo worden zeer gevoelige onderdelen goed beschermd.

Laboratoriumstoelen

Het speciaal ontwikkelde Hygienic Design, de gerichte ontlasting van het lichaam bij typische laboratoriumhoudingen en de compacte uitvoering van Bimos-werkstoelen voor het laboratorium creëren optimale omstandigheden in een ultramoderne werkomgeving.

Cleanroomstoelen

Cleanroomwerkstoelen van Bimos zijn uniek omdat ze gecertificeerd emissievrij zijn. Zo kan besmetting van producten en processen op betrouwbare wijze worden vermeden.

Staand werk en stahulpen

Overal waar mensen tijdens het werk niet kunnen zitten, zorgen stahulpen van Bimos voor de nodige ontlasting. Ze bieden waardevolle bewegings- en werkruimte, zijn gemakkelijk te transporteren en op te bergen.