Collectie van BMA Ergonomics - Buro International

BMA Ergonomics
BMA Ergonomics logo

BMA Ergonomics

BMA Ergonomics is gespecialiseerd in ontwerp en productie van ergonomische kantoormeubelen en -oplossingen.

Over BMA Ergonomics

BMA Ergonomics is een bekend meubelmerk dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en produceren van ergonomische kantoormeubelen en -oplossingen. Met een geschiedenis die teruggaat tot 1988, heeft BMA Ergonomics zich gevestigd als een vooraanstaande pionier op het gebied van ergonomie en het bevorderen van gezond werken. Het merk is voortdurend bezig met innovatie om hoogwaardige producten te leveren die niet alleen het comfort en de gezondheid van de gebruikers verbeteren, maar ook de productiviteit verhogen.

De oorsprong van BMA Ergonomics ligt in Zwolle, waar fysiotherapeut Cees Bruin en mechanisch ingenieur Matthé van en Oord Bio Mechanisch Adviesbureau oprichtten. Gedurende de jaren groeide BMA Ergonomics uit tot een toonaangevende speler in de industrie en werd het in 2015 onderdeel van de Flokk-groep, een wereldwijde aanbieder van kantoormeubilair. Sindsdien blijft het merk zich inzetten voor innovatie en het bieden van op maat gemaakte oplossingen die voldoen aan de behoeften van de gebruikers, en draagt zo bij aan een gezonde en comfortabele werkomgeving.

Ergonomie voor elke situatie: 24/7 stoelen

BMA Ergonomics begrijpt dat sommige werkplekken meer dan alleen een standaardkantooromgeving vereisen. Voor gebruikers die langdurig zitten in een 24/7-werkomgeving, zoals controlekamers, bewakingstoepassingen en meldkamers, biedt het merk gespecialiseerde oplossingen in de vorm van 24/7 stoelen. Deze stoelen zijn ontworpen om extreme duurzaamheid en comfort te bieden, zelfs bij langdurig en intensief gebruik zoals gedurende langere werksessies. Deze stoelen bieden aanpassingsmogelijkheden zoals lumbale ondersteuning, verstelbare armleuningen, zitdiepte-instellingen en synchroon mechanismen om de juiste zithouding te bevorderen en vermoeidheid te verminderen. Bovendien zijn de stoelen gemaakt van duurzame materialen en hebben ze een stevig ontwerp dat bestand is tegen intensief gebruik gedurende de hele dag en nacht. 

Toewijding aan duurzaamheid en design

Naast ergonomie en functionaliteit hecht BMA Ergonomics ook veel belang aan duurzaamheid. Het merk streeft ernaar om producten te ontwerpen en produceren met respect voor het milieu. Ze zijn toegewijd aan het verminderen van hun ecologische voetafdruk en werken volgens de principes van circulair ontwerp. BMA Ergonomics maakt gebruik van duurzame materialen en technieken en zorgt ervoor dat hun producten lang meegaan, waardoor ze een duurzame keuze zijn voor de gebruikers. De Axia bureaustoel bijvoorbeeld is niet alleen een ergonomische, maar ook een duurzame stoel. De Axia bestaat uit duurzame materialen van betrouwbare, integere toeleveranciers. Aan het einde van de levensduur kunnen de materialen eenvoudig gescheiden worden en verantwoord verwerkt worden.

Een ander onderscheidend kenmerk van BMA Ergonomics is hun passie voor design. Het merk streeft ernaar om esthetisch aantrekkelijke producten te creëren die passen bij moderne werkomgevingen. Ze combineren functionaliteit en stijl om meubelen te leveren die niet alleen ergonomisch verantwoord zijn, maar ook een visueel aantrekkelijke toevoeging vormen aan elke kantooromgeving.