Collectie van Kartell - Buro International

Kartell
kartell

Kartell

Bekend meubelmerk dat synoniem staat voor Italiaanse iconische meubelontwerpen.

Over Kartell

Kartell is een bekend meubelmerk dat synoniem staat voor Italiaanse iconische meubelontwerpen. Het merk werd opgericht in 1949 in Milaan, Italië, door Giulio Castelli, een visionaire ondernemer. Sinds de oprichting heeft Kartell een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van modern design en heeft het internationale erkenning gekregen voor zijn innovatieve en unieke meubelstukken.

Pionier in Kunststofmeubels

Een belangrijk kenmerk van Kartell is de pioniersrol op het gebied van kunststofmeubels. Na jaren van onderzoek en dankzij de revolutionaire innovatie gebruikte Kartell in 1999 als eerste bedrijf ter wereld polycarbonaat om meubels te produceren. Het resultaat was La Marie, een transparante stoel met een modern,
minimalistisch design. Op basis van deze stoel produceerde Kartell Louis Ghost, een van de bestsellers.

Innovatieve ontwerpen en samenwerkingen

Kartell staat bekend om zijn innovatieve ontwerpen en samenwerkingen met gerenommeerde ontwerpers en architecten. Het merk heeft samengewerkt met creatieve geesten zoals Philippe Starck, Patricia Urquiola, Ron Arad en vele anderen. Deze samenwerkingen hebben geleid tot enkele van de meest iconische en tijdloze ontwerpen in de designwereld. 

Esthetiek en kleurenpalet

Esthetiek is een essentieel aspect van Kartell's meubelontwerpen. Het merk staat bekend om zijn strakke lijnen, eenvoudige vormen en opvallende kleurenpalet. Kartell brengt levendige en gedurfde kleuren in zijn meubels, waardoor ze echte eyecatchers zijn in elk interieur. Deze esthetische benadering heeft bijgedragen aan het creëren van meubels die zowel tijdloos als hedendaags zijn met een knipoog naar het culturele erfgoed van Italië. 

Duurzaamheid en milieubewustzijn

Kartell is zich bewust van het belang van duurzaamheid en milieubewustzijn in de huidige tijd. Het merk streeft naar het minimaliseren van de impact op het milieu door gebruik te maken van recyclebare materialen en duurzame productiemethoden. Kartell gebruikt gerecycleerd Polypropyleen, hout uit gecertificeerde bossen, biomaterialen van landbouwafval, polycarbonaat 2.0 en stoffen uit gerecycleerde materialen. Kartell's inzet voor duurzaamheid is een weerspiegeling van zijn verantwoordelijkheid als een toonaangevend meubelmerk in de designindustrie.